Persoonlijk advies op maat
Scherp en duidelijk geprijsd
Zeer ruim assortiment op voorraad

Nieuws

 • Buxus met gele randjes

  Wie heeft hem niet in zijn tuin. Deze wel bekende groenblijvende plant ziet u in alle vormen en maten. Alleen een Buxus met gele blaadjes verliest wel zijn charme. Hiermee geeft de plant aan dat hij voedingsgebrek heeft of dat de plant op een te zure grond staat.

  Meer informatie
 • Water in de tuin

  Het is weer typisch Hollands weer, het komt met bakken uit de hemel. U kijkt naar uw tuin, het lijkt wel een moeras! Dit kan erg schadelijk zijn voor uw planten bij aanhoudende regenval. Er kan o.a. wortelrot ontstaan waardoor de planten afsterven. Gelukkig is er een manier om de kleigrond weer een goede structuur te geven.

  Meer informatie
 • Strooi kalk in de winter

  De bodem verzuurt van nature. Wanneer de bodem te zuur is, hebben de graswortels moeite om voedingsstoffen op te nemen. Dit remt de groei af en stimuleert mosvorming. De juiste zuurtegraad(PH) van de bodem zorgt ervoor dat het gras weer voedingsstoffen op kan nemen.

  Meer informatie
 • Beuken aanplanten

  Het plantseizoen is in volle gang. Er zijn genoeg planten met kale wortel te leveren. Fagus sylvatica(beuk) is er daar één van. Deze tijdloze plant is al jaren populair als haag maar ook als boom. De beuk heeft wel zo zijn gebruiksaanwijzing.

  Meer informatie
 • Border Renovatie

  Zijn de borders in uw tuin nog naar wens? Of ziet u de bloei in de loop der jaren afnemen? Dan is het tijd om te verjongen of te vervangen. Deze tips zullen u helpen om de border weer in top conditie te krijgen.

  Meer informatie
 • 10 redenen om in het najaar aan te planten

  In het najaar wordt er vaak niet meer naar de tuin omgekeken. Veel mensen denken dat alleen het voorjaar de beste periode is om te tuinieren. Maar de nazomer en herfst bieden veel voordelen om in de tuin te werken.

  Meer informatie
 • Bloembollen planten

  Bloembollen worden vaak vergeten bij het maken van een beplantingsplan, wat erg jammer is. Bloembollen zorgen namelijk voor kleur vroeg in het voorjaar en zelfs weleens eerder. 

  Meer informatie
 • Bemesten in het najaar

  Een diepgroen gazon zelfs tot diep in de winter. Jazeker, dat is mogelijk! De winter lijkt nog ver weg, maar het is al herfst.

  Meer informatie
 • Lei-vorm & Schermen bomen

  Lei- en schermbomen worden veel gebruikt als afscheiding. Hiermee kun u een stukje privacy creëren. Ook is het de perfecte boom om in een kleinere tuin toe te passen.

  Meer informatie

Nieuwsbrief ontvangen?

Zeelandplant V.O.F.

Ravesteinweg 3
Grijpskerke
Tel: 0118 - 71 50 80
Fax: 0118 - 59 46 11
verkoop@zeelandplant.nl

 

KvK 62578014
BTW NL854873508B01