Persoonlijk advies op maat
Scherp en duidelijk geprijsd
Zeer ruim assortiment op voorraad

Nieuws

 • 100e Beoordeling op Feedback Company!

  Onze klanten kunnen Zeelandplant beoordelen via Feedback Company.  

  Afgelopen week ontvingen wij onze 100e beoordeling van een van onze klanten!

  Wij scoren gemiddeld maar liefst een 8,9!

  Meer informatie
 • Rozen

  De roos is een bekende plantengroep en geliefd bij de meeste tuinliefhebbers. Ze worden al enkele duizenden jaren gekweekt voor hun sierwaarde en geur. Er zijn wel honderden verschillende soorten rozen verkrijgbaar. Rozen zijn niet altijd de meest makkelijke planten. Hierbij een aantal tips & tricks.

  Meer informatie
 • Boomschors als onkruidbestrijding

  Onkruid bestrijden tussen de beplanting is tegenwoordig erg lastig. Hierdoor wordt er vaker voor gekozen om de bodem af te dekken met natuurlijke materialen. Zo kan de groei van onkruid worden onderdrukt.

  Meer informatie
 • Omroep Zeeland brengt een bezoek aan Zeelandplant vanwege de oprukkende Buxusrups

  Omroep Zeeland interviewde onze medewerker Samuel Jobse over de oprukkende Buxusrups in Zeeland.

  Hij laat een aantal mooie alternatieven zien voor de Buxus, zoals de Japanse Hulst en de Kardinaalsmuts.

  Kijk nu het interview terug via de link: Klik hier

   

  Meer informatie
 • De mooiste klimplanten

  Klimop, clematis en klimhortensia zijn bekende en veelgebruikte klimplanten. Naast deze soorten zijn er ook veel andere klimplanten te verkrijgen waarmee schutting, muur en pergola leuk aangekleed kunnen worden. Weten welke soorten er nog meer te verkrijgen zijn?

  Meer informatie
 • Onderhoudsvriendelijke planten

  Wij krijgen regelmatig de vraag naar onderhoudsvriendelijke planten voor in de tuin. Maar wanneer is een plant onderhoudsvriendelijk? Vaste planten of heesters die jaren op dezelfde plek kunnen blijven staan en waar je 1 of soms 2 keer per jaar aan moet knippen vinden wij onderhoudsvriendelijk.

  Meer informatie
 • Buxusmot

  Sinds 2011 komt de buxusmot helaas voor in Nederland. En sinds afgelopen jaar ook in Zeeland. Deze mot zorgt voor grote schade met een kale haag tot gevolg. Gelukkig is deze nog te bestrijden. Weten hoe? Wij hebben hier diverse producten voor. 

  Meer informatie
 • Potgrond

  Er is potgrond en er is kwaliteitspotgrond! De potgronden van DCM zijn van professionele kwaliteit, zitten boordevol voeding voor de planten en zijn samengesteld uit hoogwaardige veensoorten en organische grondstoffen. Deze potgronden zijn niet te vergelijken met de prijsstunters van de bouwmarkt.

  Meer informatie
 • Perkplanten

  Zodra de kans op nachtvorst voorbij is (IJsheiligen), kunt u met een gerust hart perkplanten buiten zetten. Van perkplanten heeft u een zomerlang plezier. Ze bloeien rijk en geven kleur aan de tuin of balkon. Wel hebben deze zomerbloeiers wat extra verzorging nodig.

  Meer informatie
 • Strandtuin

  Een strandtuin is een type tuin die we regelmatig tegenkomen. Niet gek ook, met zoveel stranden in de buurt. Het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen zoals strandpalen en schelpen mogen absoluut niet ontbreken in een strandtuin. Ook de beplanting kan ingericht worden als een duinlandschap. Wilt u weten welke planten perfect passen in een strandtuin?

  Meer informatie
 • 10 tips voor een kleine tuin

  We wonen in een relatief klein landje met veel inwoners. Hierdoor moeten we iedere vierkante meter efficiënt benutten. Gelukkig hebben we vaak nog een tuin, maar ook deze wordt steeds kleiner. Wij hebben voor u een aantal tips voor een kleine tuin.

  Meer informatie
 • 25 mooie bloeiende heesters

  Bloeiende heesters zijn onmisbaar in een tuin. Vaak zijn het de blikvangers die sfeerbepalend zijn. Heesters zijn niet alleen geliefd vanwege hun decoratieve blad maar ook door hun mooie bloeiwijze. Doordat ze houtachtig vertakken zijn ze ook decoratief in de winter. Wij hebben een aantal heesters voor u uitgezocht.

  Meer informatie
 • Grondtestdag zaterdag 23 maart

  Het is weer voorjaar! De planten beginnen uit te lopen en het zonnetje komt ook vaker tevoorschijn.

  Het is de hoogste tijd om aan de slag te gaan in de tuin. Om een goede start te maken organiseren wij op zaterdag 23 maart een grondtestdag.

  Meer informatie
 • Gazonverzorging voor het hele jaar

  Een mooi gazon zal altijd onderhouden moeten worden. De voeding die het gazon nodig heeft om goed te kunnen groeien wordt gehaald uit de bodem. Om te zorgen dat de grond niet uitgeput/arm raakt, is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Wilt u het hele jaar genieten van een diep groen gazon?

  Meer informatie
 • Groene aanslag verwijderen

  Het voorjaar is weer in zicht. Planten beginnen uit te lopen en de hoogdruk-reinigers staan weer in de folders. De hoogste tijd om groene aanslag te  verwijderen. Groene aanslag zit met name op plekken waar weinig zon komt. Gelukkig hebben wij een goede manier om hier vanaf te komen.

  Meer informatie

Nieuwsbrief ontvangen?

Zeelandplant V.O.F.

Ravesteinweg 3
Grijpskerke
Tel: 0118 - 71 50 80
Fax: 0118 - 59 46 11
verkoop@zeelandplant.nl

 

KvK 62578014
BTW NL854873508B01