Persoonlijk advies op maat
Scherp en duidelijk geprijsd
Zeer ruim assortiment op voorraad

Nieuws

 • 10 tips voor een kleine tuin

  We wonen in een relatief klein landje met veel inwoners. Hierdoor moeten we iedere vierkante meter efficiënt benutten. Gelukkig hebben we vaak nog een tuin, maar ook deze wordt steeds kleiner. Wij hebben voor u een aantal tips voor een kleine tuin.

  Meer informatie
 • 25 mooie bloeiende heesters

  Bloeiende heesters zijn onmisbaar in een tuin. Vaak zijn het de blikvangers die sfeerbepalend zijn. Heesters zijn niet alleen geliefd vanwege hun decoratieve blad maar ook door hun mooie bloeiwijze. Doordat ze houtachtig vertakken zijn ze ook decoratief in de winter. Wij hebben een aantal heesters voor u uitgezocht.

  Meer informatie
 • Grondtestdag zaterdag 23 maart

  Het is weer voorjaar! De planten beginnen uit te lopen en het zonnetje komt ook vaker tevoorschijn.

  Het is de hoogste tijd om aan de slag te gaan in de tuin. Om een goede start te maken organiseren wij op zaterdag 23 maart een grondtestdag.

  Meer informatie
 • Gazonverzorging voor het hele jaar

  Een mooi gazon zal altijd onderhouden moeten worden. De voeding die het gazon nodig heeft om goed te kunnen groeien wordt gehaald uit de bodem. Om te zorgen dat de grond niet uitgeput/arm raakt, is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Wilt u het hele jaar genieten van een diep groen gazon?

  Meer informatie
 • Groene aanslag verwijderen

  Het voorjaar is weer in zicht. Planten beginnen uit te lopen en de hoogdruk-reinigers staan weer in de folders. De hoogste tijd om groene aanslag te  verwijderen. Groene aanslag zit met name op plekken waar weinig zon komt. Gelukkig hebben wij een goede manier om hier vanaf te komen.

  Meer informatie
 • Zeeuwse haag

  Wanneer u door de binnenwegen van Zeeland rijdt komt u ze regelmatig tegen, de Zeeuwse haag. Zeeuwse hagen worden veel toegepast buiten de bebouwde kom. Maar ook binnen de bebouwde kom komt de Zeeuwse haag prima tot zijn recht. Bijvoorbeeld als ecohaag in uw tuin.

  Meer informatie
 • Ontvang extra voordeel met onze klantenkaart!

  Met onze klantenkaart, ook wel de Zeelandplant Cashback Card genoemd, ontvangt u Cashback en Shopping Points bij iedere aankoop die u bij ons in de winkel doet.  

  Meer informatie
 • Het verschil tussen haagbeuk en beuk

  Vaak worden de beuk en haagbeuk door elkaar gehaald. Logisch, want de planten lijken van een afstand veel op elkaar. Met beide planten kan een mooie haag gevormd worden. Ook als boom zijn beuk en haagbeuk echt een blikvanger. Maar hoe ziet u het verschil tussen de haagbeuk en de beuk?

  Meer informatie
 • 15 leukste coniferen

  Coniferen zijn een brede groep planten die helaas vaak worden vergeten, wat erg jammer is. Ze zijn namelijk geschikt voor elk type tuin en de meeste soorten vragen weinig onderhoud. Doordat coniferen vaak groenblijvend zijn, heeft u er het hele jaar plezier van.

  Meer informatie
 • Kerstbomen

  De kerst is in zicht, voor we het weten zitten we alweer aan het kerstdiner. Ieder jaar hebben wij volop keus uit de mooiste Fijnsparren, Servische sparren en natuurlijke de bekende Nordmann. Kerstbomen zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen. Waar let u op als u een kerstboom gaat kopen?

  Meer informatie
 • 5 voordelen van deze vuurpijlen

  Oud en nieuw is in zicht, de brievenbussen liggen weer vol folders met vuurpijlen en ander vuurwerk. Zelfs wij verkopen vuurpijlen, alleen deze zijn een stuk natuurvriendelijker.

  Meer informatie
 • Zeeuws knoopje

  Afgelopen jaren is het Zeeuws knoopje weer razend populair. Het symbool van Zeeland is tegenwoordig terug te vinden als bakblik, drop, chocolade en zelfs als winkellogo van Bomont. De Zeeuwse knoop is al 2 eeuwen lang onderdeel van de Zeeuwse klederdracht. Daarnaast niet minder bekend als zeer mooie, vaste borderplant.

  Meer informatie
 • Sproeien in de zomer

  We wonen in een waterrijk landje, waar in de zomermaanden toch droge periodes kunnen voorkomen. Na een warme zomerdag hebben we allemaal zin in een frisse douche, planten hebben dat ook! Hoe simpel water geven dan ook mag lijken, er zijn wel wat dingen waar u rekening mee moet houden om uw planten zo gezond mogelijk te houden.

   

  Meer informatie
 • Last van katten in de tuin?

  Grappige kattenfilmpjes maken een mens gelukkig. Maar sommige tuinliefhebbers hebben veel last van katten uit de buurt. Maar hoe houdt u de lokale tuinjagers uit de buurt? Hierbij een aantal tips om katten op een diervriendelijke manier te weren.

  Meer informatie
 • Slakken

  Slakken: wie heeft ze niet in de tuin. Zowel naaktslakken als huisjesslakken kunnen planten behoorlijk aantasten. De beestjes eten graag de bladeren van mooie bladplanten op zoals Hosta's en groenten, maar ook Dahlia’s vinden ze erg lekker. Maar hoe komt u er vanaf?

  Meer informatie

Nieuwsbrief ontvangen?

Zeelandplant V.O.F.

Ravesteinweg 3
Grijpskerke
Tel: 0118 - 71 50 80
Fax: 0118 - 59 46 11
verkoop@zeelandplant.nl

 

KvK 62578014
BTW NL854873508B01