Persoonlijk advies op maat
Scherp en duidelijk geprijsd
Zeer ruim assortiment op voorraad

Nieuws

 • Buxusmot

  Sinds 2011 komt de buxusmot helaas voor in Nederland. En sinds afgelopen jaar ook in Zeeland. Deze mot zorgt voor grote schade met een kale haag tot gevolg. Gelukkig is deze nog te bestrijden. Weten hoe? Wij hebben hier diverse producten voor. 

  Meer informatie
 • Potgrond

  Er is potgrond en er is kwaliteitspotgrond! De potgronden van DCM zijn van professionele kwaliteit, zitten boordevol voeding voor de planten en zijn samengesteld uit hoogwaardige veensoorten en organische grondstoffen. Deze potgronden zijn niet te vergelijken met de prijsstunters van de bouwmarkt.

  Meer informatie
 • Perkplanten

  Zodra de kans op nachtvorst voorbij is (IJsheiligen), kunt u met een gerust hart perkplanten buiten zetten. Van perkplanten heeft u een zomerlang plezier. Ze bloeien rijk en geven kleur aan de tuin of balkon. Wel hebben deze zomerbloeiers wat extra verzorging nodig.

  Meer informatie
 • Strandtuin

  Een strandtuin is een type tuin die we regelmatig tegenkomen. Niet gek ook, met zoveel stranden in de buurt. Het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen zoals strandpalen en schelpen mogen absoluut niet ontbreken in een strandtuin. Ook de beplanting kan ingericht worden als een duinlandschap. Wilt u weten welke planten perfect passen in een strandtuin?

  Meer informatie
 • 10 tips voor een kleine tuin

  We wonen in een relatief klein landje met veel inwoners. Hierdoor moeten we iedere vierkante meter efficiënt benutten. Gelukkig hebben we vaak nog een tuin, maar ook deze wordt steeds kleiner. Wij hebben voor u een aantal tips voor een kleine tuin.

  Meer informatie
 • 25 mooie bloeiende heesters

  Bloeiende heesters zijn onmisbaar in een tuin. Vaak zijn het de blikvangers die sfeerbepalend zijn. Heesters zijn niet alleen geliefd vanwege hun decoratieve blad maar ook door hun mooie bloeiwijze. Doordat ze houtachtig vertakken zijn ze ook decoratief in de winter. Wij hebben een aantal heesters voor u uitgezocht.

  Meer informatie
 • Grondtestdag zaterdag 23 maart

  Het is weer voorjaar! De planten beginnen uit te lopen en het zonnetje komt ook vaker tevoorschijn.

  Het is de hoogste tijd om aan de slag te gaan in de tuin. Om een goede start te maken organiseren wij op zaterdag 23 maart een grondtestdag.

  Meer informatie
 • Gazonverzorging voor het hele jaar

  Een mooi gazon zal altijd onderhouden moeten worden. De voeding die het gazon nodig heeft om goed te kunnen groeien wordt gehaald uit de bodem. Om te zorgen dat de grond niet uitgeput/arm raakt, is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Wilt u het hele jaar genieten van een diep groen gazon?

  Meer informatie
 • Groene aanslag verwijderen

  Het voorjaar is weer in zicht. Planten beginnen uit te lopen en de hoogdruk-reinigers staan weer in de folders. De hoogste tijd om groene aanslag te  verwijderen. Groene aanslag zit met name op plekken waar weinig zon komt. Gelukkig hebben wij een goede manier om hier vanaf te komen.

  Meer informatie
 • Zeeuwse haag

  Wanneer u door de binnenwegen van Zeeland rijdt komt u ze regelmatig tegen, de Zeeuwse haag. Zeeuwse hagen worden veel toegepast buiten de bebouwde kom. Maar ook binnen de bebouwde kom komt de Zeeuwse haag prima tot zijn recht. Bijvoorbeeld als ecohaag in uw tuin.

  Meer informatie
 • Ontvang extra voordeel met onze klantenkaart!

  Met onze klantenkaart, ook wel de Zeelandplant Cashback Card genoemd, ontvangt u Cashback en Shopping Points bij iedere aankoop die u bij ons in de winkel doet.  

  Meer informatie
 • Het verschil tussen haagbeuk en beuk

  Vaak worden de beuk en haagbeuk door elkaar gehaald. Logisch, want de planten lijken van een afstand veel op elkaar. Met beide planten kan een mooie haag gevormd worden. Ook als boom zijn beuk en haagbeuk echt een blikvanger. Maar hoe ziet u het verschil tussen de haagbeuk en de beuk?

  Meer informatie
 • 15 leukste coniferen

  Coniferen zijn een brede groep planten die helaas vaak worden vergeten, wat erg jammer is. Ze zijn namelijk geschikt voor elk type tuin en de meeste soorten vragen weinig onderhoud. Doordat coniferen vaak groenblijvend zijn, heeft u er het hele jaar plezier van.

  Meer informatie
 • Kerstbomen

  De kerst is in zicht, voor we het weten zitten we alweer aan het kerstdiner. Ieder jaar hebben wij volop keus uit de mooiste Fijnsparren, Servische sparren en natuurlijke de bekende Nordmann. Kerstbomen zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen. Waar let u op als u een kerstboom gaat kopen?

  Meer informatie
 • 5 voordelen van deze vuurpijlen

  Oud en nieuw is in zicht, de brievenbussen liggen weer vol folders met vuurpijlen en ander vuurwerk. Zelfs wij verkopen vuurpijlen, alleen deze zijn een stuk natuurvriendelijker.

  Meer informatie

Nieuwsbrief ontvangen?

Zeelandplant V.O.F.

Ravesteinweg 3
Grijpskerke
Tel: 0118 - 71 50 80
Fax: 0118 - 59 46 11
verkoop@zeelandplant.nl

 

KvK 62578014
BTW NL854873508B01