Persoonlijk advies op maat
Scherp en duidelijk geprijsd
Zeer ruim assortiment op voorraad

Nieuws

 • Kerstvakantie

  Tijdens de feestdagen is Zeelandplant van maandag 24 december 2018 tot en met maandag 7 januari 2019 gesloten. Vanaf dinsdag 8 januari 2019 staan wij weer uitgerust voor u klaar om al uw groene wensen te vervullen.

  Meer informatie
 • Kerstbomen

  De kerst is in zicht, voor we het weten zitten we alweer aan het kerstdiner. Ieder jaar hebben wij volop keus uit de mooiste Fijnsparren, Servische sparren en natuurlijke de bekende Nordmann. Kerstbomen zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen. Waar let u op als u een kerstboom gaat kopen?

  Meer informatie
 • Vacature: Assistent Loodschef (Handelskwekerij)

  Kom jij ons team versterken?

   

  Assistent Loodschef (Handelskwekerij)
  38 uur per week

  Meer informatie
 • Buxusmot

  Sinds 2011 komt de buxusmot helaas voor in Nederland. En nu sinds dit voorjaar ook in Zeeland. Deze mot zorgt voor grote schade met een kale haag tot gevolg. Gelukkig is deze nog te bestrijden. Weten hoe?

  Meer informatie
 • Grondtestdag

  Het is weer voorjaar! De planten beginnen uit te lopen en het zonnetje komt ook vaker te voorschijn. Het is de hoogste tijd om aan de slag te gaan in de tuin. Om een goede start te maken organiseren wij een grondtestdag.

  Meer informatie
 • 5 voordelen van deze vuurpijlen

  Oud en nieuw is in zicht, de brievenbussen liggen weer vol folders met vuurpijlen en ander vuurwerk. Zelfs wij verkopen vuurpijlen, alleen deze zijn een stuk natuurvriendelijker.

  Meer informatie
 • Zeeuws knoopje

  Afgelopen jaren is het Zeeuws knoopje weer razend populair. Het symbool van Zeeland is tegenwoordig terug te vinden als bakblik, drop, chocolade en zelfs als winkellogo van Bomont. De Zeeuwse knoop is al 2 eeuwen lang onderdeel van de Zeeuwse klederdracht. Daarnaast niet minder bekend als zeer mooie vaste borderplant.

  Meer informatie
 • Sproeien in de zomer

  Wij wonen in een waterrijk landje, waar in de zomermaanden toch droge periodes kunnen voorkomen. Na een warme zomerdag hebben we allemaal zin in een frisse douche, planten hebben dat ook! Hoe simpel water geven dan ook mag lijken, er zijn wel wat dingen waar u rekening mee moet houden om uw planten zo gezond mogelijk te houden.

   

  Meer informatie
 • Last van katten in de tuin?

  Grappige kattenfilmpjes maken een mens gelukkig. Maar sommige tuinliefhebbers hebben veel last van katten uit de buurt. Maar hoe houdt u de lokale tuinjagers uit de buurt? Hierbij een aantal tips om katten op een diervriendelijke manier te weren.

  Meer informatie
 • Slakken

  Slakken: wie heeft ze niet in de tuin. Zowel naaktslakken als huisjesslakken kunnen planten behoorlijk aantasten. De beestjes eten graag de bladeren van mooie bladplanten op zoals Hosta's en groenten, maar ook Dahlia’s vinden ze erg lekker. Maar hoe komt u er vanaf?

  Meer informatie
 • Bijen en hommels in de tuin

  Naast het maken van honing, bestuiven bijen en hommels ook bloemen en planten. Helaas is de populatie aanzienlijk gedaald afgelopen jaren. Bijen en hommels zijn juist zo belangrijk voor de natuur, maar waarom?

  Meer informatie
 • 15 shades of grey

  Grijsbladige planten zorgen voor rust in de borders. Deze neutrale kleuren zijn makkelijk gecombineerd worden met andere planten. Grijze planten kunnen toegepast worden in iedere tuin!

  Meer informatie
 • Waarom de siertuin bemesten?

  Planten hebben voldoende voeding nodig en kunnen daardoor de grond op termijn flink uitputten. Hou je borders en bloemperken in topvorm en zorg dat ze niets te kort komen.

  Meer informatie
 • Vlinderlokkende planten

  Met de juiste beplanting kunnen er behoorlijk veel vlinders in de tuin komen. Vlinders zorgen voor meer leven in de tuin, waardoor de beleving van de tuin intenser wordt.

  Meer informatie
 • Zeeuwse klei

   

  Naast het zand op de stranden hebben wij hier in zeeland voornamelijk te maken met zware vette kleigrond. Maar hoe krijgt u deze grond nu goed bewerkbaar om in te tuinieren? 

  Meer informatie

Nieuwsbrief ontvangen?

Inspiratie, tips & plantweetjes!
donderdag, 6 december 2018 - om 11:00 Kerstvakantie
dinsdag, 4 december 2018 - om 11:00 Kerstbomen
maandag, 3 december 2018 - om 10:00 Vacature: Assistent Loodschef (Handelskwekerij)
woensdag, 16 mei 2018 - om 15:30 Buxusmot
woensdag, 21 maart 2018 - om 08:42 Grondtestdag

Zeelandplant V.O.F.

Ravesteinweg 3
Grijpskerke
Tel: 0118 - 71 50 80
Fax: 0118 - 59 46 11
info@zeelandplant.nl

 

KvK 62578014
BTW NL854873508B01