Persoonlijk advies op maat
Scherp en duidelijk geprijsd
Zeer ruim assortiment op voorraad

Nieuws

 • 15 leukste coniferen

  Coniferen zijn een brede groep planten die helaas vaak worden vergeten, wat erg jammer is. Ze zijn namelijk geschikt voor elk type tuin en de meeste soorten vragen weinig onderhoud. Doordat coniferen vaak groenblijvend zijn, heeft u er het hele jaar plezier van.

  Meer informatie
 • Bereikbaarheid Zeelandplant tijdens wegwerkzaamheden Middelburgseweg

  Vanaf 14 januari tot medio april 2019 vinden er werkzaamheden plaats aan de

  Middelburgseweg - Walcherseweg tussen Grijpskerke en Middelburg.

  Zeelandplant is tijdens deze werkzaamheden gewoon bereikbaar! 

  Meer informatie
 • Kerstbomen

  De kerst is in zicht, voor we het weten zitten we alweer aan het kerstdiner. Ieder jaar hebben wij volop keus uit de mooiste Fijnsparren, Servische sparren en natuurlijke de bekende Nordmann. Kerstbomen zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen. Waar let u op als u een kerstboom gaat kopen?

  Meer informatie
 • Buxusmot

  Sinds 2011 komt de buxusmot helaas voor in Nederland. En nu sinds dit voorjaar ook in Zeeland. Deze mot zorgt voor grote schade met een kale haag tot gevolg. Gelukkig is deze nog te bestrijden. Weten hoe?

  Meer informatie
 • 5 voordelen van deze vuurpijlen

  Oud en nieuw is in zicht, de brievenbussen liggen weer vol folders met vuurpijlen en ander vuurwerk. Zelfs wij verkopen vuurpijlen, alleen deze zijn een stuk natuurvriendelijker.

  Meer informatie
 • Zeeuws knoopje

  Afgelopen jaren is het Zeeuws knoopje weer razend populair. Het symbool van Zeeland is tegenwoordig terug te vinden als bakblik, drop, chocolade en zelfs als winkellogo van Bomont. De Zeeuwse knoop is al 2 eeuwen lang onderdeel van de Zeeuwse klederdracht. Daarnaast niet minder bekend als zeer mooie, vaste borderplant.

  Meer informatie
 • Sproeien in de zomer

  We wonen in een waterrijk landje, waar in de zomermaanden toch droge periodes kunnen voorkomen. Na een warme zomerdag hebben we allemaal zin in een frisse douche, planten hebben dat ook! Hoe simpel water geven dan ook mag lijken, er zijn wel wat dingen waar u rekening mee moet houden om uw planten zo gezond mogelijk te houden.

   

  Meer informatie
 • Last van katten in de tuin?

  Grappige kattenfilmpjes maken een mens gelukkig. Maar sommige tuinliefhebbers hebben veel last van katten uit de buurt. Maar hoe houdt u de lokale tuinjagers uit de buurt? Hierbij een aantal tips om katten op een diervriendelijke manier te weren.

  Meer informatie
 • Slakken

  Slakken: wie heeft ze niet in de tuin. Zowel naaktslakken als huisjesslakken kunnen planten behoorlijk aantasten. De beestjes eten graag de bladeren van mooie bladplanten op zoals Hosta's en groenten, maar ook Dahlia’s vinden ze erg lekker. Maar hoe komt u er vanaf?

  Meer informatie
 • Bijen en hommels in de tuin

  Naast het maken van honing, bestuiven bijen en hommels ook bloemen en planten. Helaas is de populatie aanzienlijk gedaald de afgelopen jaren. Bijen en hommels zijn juist zo belangrijk voor de natuur, maar waarom?

  Meer informatie
 • 15 shades of grey

  Grijsbladige planten zorgen voor rust in de borders. Deze neutrale kleuren kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met andere kleuren. Grijze planten kunnen toegepast worden in iedere tuin!

  Meer informatie
 • Waarom de siertuin bemesten?

  Planten hebben voldoende voeding nodig en kunnen daardoor de grond op termijn flink uitputten. Hou je borders en bloemperken in topvorm en zorg dat ze niets tekort komen.

  Meer informatie
 • Vlinderlokkende planten

  Met de juiste beplanting kunnen er behoorlijk veel vlinders in de tuin komen. Vlinders zorgen voor meer leven in de tuin, waardoor de beleving van de tuin intenser wordt.

  Meer informatie
 • Zeeuwse klei

   

  Naast het zand op de stranden hebben wij hier in Zeeland voornamelijk te maken met zware, vette kleigrond. Maar hoe krijgt u deze grond nu goed bewerkbaar om in te tuinieren? 

  Meer informatie
 • 15 heerlijk geurende planten

  Een tuin met geurende planten maakt de beleving net iets intenser. Het is heerlijk om op een zwoele zomeravond door de tuin te lopen en uw zintuigen te prikkelen met heerlijke geuren van bloemen en planten. 

  Meer informatie

Nieuwsbrief ontvangen?

Inspiratie, tips & plantweetjes!
maandag, 14 januari 2019 - om 10:00 15 leukste coniferen
dinsdag, 4 december 2018 - om 11:00 Kerstbomen
woensdag, 16 mei 2018 - om 15:30 Buxusmot
maandag, 18 december 2017 - om 01:00 5 voordelen van deze vuurpijlen

Zeelandplant V.O.F.

Ravesteinweg 3
Grijpskerke
Tel: 0118 - 71 50 80
Fax: 0118 - 59 46 11
info@zeelandplant.nl

 

KvK 62578014
BTW NL854873508B01