Persoonlijk advies op maat
Scherp en duidelijk geprijsd
Zeer ruim assortiment op voorraad

Nieuws

 • Siergrassen

  Siergrassen worden steeds populairder omdat ze makkelijk te combineren zijn met andere planten. Siergrassen vragen weinig onderhoud en zijn geschikt voor iedere tuin.

  Meer informatie
 • De 15 leukste bomen voor een kleine tuin

  Een boom is een blikvanger in de tuin. Daarom is het kiezen van een boom niet altijd even makkelijk, zeker niet voor een kleinere tuin. Wij hebben de 15 leukste bomen die geschikt zijn voor een kleine tuin op een rijtje gezet.

  Meer informatie
 • Bloemen drogen

  Sommige planten bloeien langer dan andere. Het kan bij sommige soorten na een dag of twee zomaar gebeurd zijn met de bloei. Door de bloemen of planten te plukken en te drogen kunt u nog langer genieten van de bloemen en planten uit uw eigen tuin. Alleen niet alle bloemen zijn geschikt om makkelijk te drogen.

  Meer informatie
 • Sedum daken

  De vraag naar groene daken neemt steeds meer toe. Mensen zijn bewust bezig met het besparen van energie. En buitenom dat is het een leuke manier om een dak mooi aan te kleden. Vanaf nu levert Zeelandplant Readyroof cassettes.

  Meer informatie
 • Maandag gesloten in juli en augustus

  In juli en augustus is onze kwekerij op maandag gesloten.

  U bent van harte welkom om bij ons langs te komen van dinsdag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

  Op maandag zijn wij wel telefonisch of via mail bereikbaar.

  Meer informatie
 • Planten ondersteunen

  Door regen en wind kunnen jonge planten omwaaien of bloemen afbreken wanneer deze niet goed ondersteund worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om planten en bomen te ondersteunen.

  Meer informatie
 • 100e Beoordeling op Feedback Company!

  Onze klanten kunnen Zeelandplant beoordelen via Feedback Company.  

  Afgelopen week ontvingen wij onze 100e beoordeling van een van onze klanten!

  Wij scoren gemiddeld maar liefst een 8,9!

  Meer informatie
 • Rozen

  De roos is een bekende plantengroep en geliefd bij de meeste tuinliefhebbers. Ze worden al enkele duizenden jaren gekweekt voor hun sierwaarde en geur. Er zijn wel honderden verschillende soorten rozen verkrijgbaar. Rozen zijn niet altijd de meest makkelijke planten. Hierbij een aantal tips & tricks.

  Meer informatie
 • Boomschors als onkruidbestrijding

  Onkruid bestrijden tussen de beplanting is tegenwoordig erg lastig. Hierdoor wordt er vaker voor gekozen om de bodem af te dekken met natuurlijke materialen. Zo kan de groei van onkruid worden onderdrukt.

  Meer informatie
 • Omroep Zeeland brengt een bezoek aan Zeelandplant vanwege de oprukkende Buxusrups

  Omroep Zeeland interviewde onze medewerker Samuel Jobse over de oprukkende Buxusrups in Zeeland.

  Hij laat een aantal mooie alternatieven zien voor de Buxus, zoals de Japanse Hulst en de Kardinaalsmuts.

  Kijk nu het interview terug via de link: Klik hier

   

  Meer informatie
 • De mooiste klimplanten

  Klimop, clematis en klimhortensia zijn bekende en veelgebruikte klimplanten. Naast deze soorten zijn er ook veel andere klimplanten te verkrijgen waarmee schutting, muur en pergola leuk aangekleed kunnen worden. Weten welke soorten er nog meer te verkrijgen zijn?

  Meer informatie
 • Onderhoudsvriendelijke planten

  Wij krijgen regelmatig de vraag naar onderhoudsvriendelijke planten voor in de tuin. Maar wanneer is een plant onderhoudsvriendelijk? Vaste planten of heesters die jaren op dezelfde plek kunnen blijven staan en waar je 1 of soms 2 keer per jaar aan moet knippen vinden wij onderhoudsvriendelijk.

  Meer informatie
 • Buxusmot

  Sinds 2011 komt de buxusmot helaas voor in Nederland. En sinds afgelopen jaar ook in Zeeland. Deze mot zorgt voor grote schade met een kale haag tot gevolg. Gelukkig is deze nog te bestrijden. Weten hoe? Wij hebben hier diverse producten voor. 

  Meer informatie
 • Potgrond

  Er is potgrond en er is kwaliteitspotgrond! De potgronden van DCM zijn van professionele kwaliteit, zitten boordevol voeding voor de planten en zijn samengesteld uit hoogwaardige veensoorten en organische grondstoffen. Deze potgronden zijn niet te vergelijken met de prijsstunters van de bouwmarkt.

  Meer informatie
 • Perkplanten

  Zodra de kans op nachtvorst voorbij is (IJsheiligen), kunt u met een gerust hart perkplanten buiten zetten. Van perkplanten heeft u een zomerlang plezier. Ze bloeien rijk en geven kleur aan de tuin of balkon. Wel hebben deze zomerbloeiers wat extra verzorging nodig.

  Meer informatie

Nieuwsbrief ontvangen?

Zeelandplant V.O.F.

Ravesteinweg 3
Grijpskerke
Tel: 0118 - 71 50 80
Fax: 0118 - 59 46 11
verkoop@zeelandplant.nl

 

KvK 62578014
BTW NL854873508B01