Wat doet kalk
Een van de belangrijkste functies van kalken is het reguleren van de pH of zuurtegraad van de bodem. Een optimale pH-waarde zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter beschikbaar zijn voor planten en het gazon, met als resultaat een sterke, gezonde plant en gazon. Zie het als een soort van voorgerecht. Ook activeert kalk het aanwezige bodemleven. Door jaarlijks kalk toe te passen, kun je de pH-waarde van de bodem op peil houden en problemen zoals mosvorming voorkomen.
“Wie weet wordt jouw gazon zo wel groener dan dat van de buurman’’ Mark
Welke kalk heb je nodig
Een complete kalk zoals DCM Groen-kalk is uitermate geschikt voor het gazon. Het bevat calcium én magnesium: twee voedingsstoffen voor gezonde groei. Calcium helpt bij het opbouwen van sterke celwanden in de grassprieten, terwijl magnesium is toegevoegd voor de vorming van chlorofyl, dit geeft het gras zijn groene kleur. Door kalk toe te passen voorzie je het gazon van deze belangrijke voedingsstoffen en bevorder je een gezonde groei. Ook is deze kalk geschikt voor borderplanten en hagen. Wie weet wordt jouw gazon zo wel groener dan dat van de buurman.
In de moestuin kun je het beste DCM Zeewierkalk gebruiken. Deze zachtwerkende kalk die veel sporenelementen bevat is een ideaal middel om de zuurtegraad in je moestuin snel weer op peil te brengen.

Wanneer strooi je kalk
Bekalk het gazon, de siertuin en moestuin minimaal 1 keer per jaar. De beste periode om kalk te strooien is in de winter: januari, februari en maart zijn de beste maanden. Na circa 4 tot 6 weken kun je gaan bemesten met een DCM organische meststof. Lees ook onze blog wat meststoffen doen.